Advies over huurverhogingsbeleid 2024

De Huurdersraad zet zich in voor betaalbare huren. Dit jaar valt de huurverhoging niet mee.

Gezien de landelijke ontwikkelingen maakt de Huurdersraad zich zorgen over de financiële situatie waarin veel huishoudens binnen het Stedelink-bezit zich bevinden. Wij adviseerden daarom een lagere huurverhoging voor alle woningen. We zijn tegen de inkomensafhankelijke huurverhoging (IAH) onder meer omdat veel huurders niet door kunnen stromen naar een betaalbaardere woning. Ook adviseerden we de aftopping van huren voor huurders in een vrije sector woning met een smalle beurs. We hebben hierover diverse overleggen gevoerd.

Stedelink kiest ervoor om net als de woningcorporaties in de regio in te zetten op nieuwbouw en verduurzaming en op extra onderhoud en geeft aan daarvoor deze huurverhoging door te voeren.

Je leest hier het vastgestelde huurverhogingsbeleid 2024 dat Stedelink uitvoert, tevens ons Advies en de reactie van Stedelink hierop.

Voor vragen en meer informatie over het huurverhogingsbeleid verwijzen we je naar Stedelink. Kijk bijvoorbeeld hier op de website van Stedelink of log daar in voor jouw persoonlijke situatie. In uitzonderlijke gevallen kun je bezwaar maken tegen de huurverhoging, doe dat dan vòòr 1 juli. Bekijk hier je persoonlijke situatie bij Stedelink. Kijk hier voor meer informatie. Wij adviseerden aan Stedelink voor alle huurders gezamenlijk, heb je nog vragen, dan kun je bij Stedelink terecht.

Wil je iets weten over servicekosten? Kijk dan hier.

Deel dit bericht