Verslag van de vrijwilligersbijeenkomst Zoetermeerse huurders

Verslag van vrijwilligersbijeenkomst Zoetermeerse huurders

Het is maandagavond 18:30 op 27 november 2023 en de eerste vrijwilliger Astrid komt binnen op het Fonteinbos en gaat gelijk in de helpen modus, hoe fijn is dat. De geur van koffie vult het kantoor van de Huurdersraad. De mensen komen binnen lopen, uiteindelijk komen er elf mensen, die vrijwilliger zijn of denken misschien te willen worden. De tafel is vol omdat ook Petra, beleidsmedewerker en Anneke, bestuurslid erbij zijn. Wat is het fijn om deze volle tafel te hebben met betrokken medehuurders. We beginnen met een voorstelronde en merken dat de groep behoorlijk divers is en dat is mooi. Dan is er ook tijd om ongenoegen te uiten over het onderhoud van de woningen en de klachtenafhandeling van Stedelink. Dit is wel een heel belangrijk onderwerp voor veel huurders. Daarna komen er ideeën en plannen voor de toekomst en hoe kan het beter worden. Het belangrijkste wat we horen is dan toch wel de communicatie met corporatie Stedelink maar ook zeker met de Huurdersraad: we zijn te onzichtbaar. We zullen ons meer moeten laten zien en horen. Dat gaat ook echt gebeuren, over drie maanden komen we weer bij elkaar op het Fonteinbos om verder te praten over heel veel zaken zoals de huurdersdag/avond die weer georganiseerd moet gaan worden en hoe we dat nu willen gaan doen. Dan ook meer vertellen wat de Huurdersraad doet en wil doen. We hebben veel overleg met Stedelink, de gemeente en de andere huurdersraden in Zoetermeer waar voor huurders belangrijke dingen besproken worden zoals bijvoorbeeld verduurzaming, huurverhogingen, onderhoud en nog veel meer. Bij al deze overleggen moet iemand van de Huurdersraad aanwezig zijn om het huurdersbelang goed in de gaten te houden.

Het bestuur van Huurdersraad Stedelink hoopt heel erg op meer vrijwilligers en bestuursleden want vele handen maken ligt werk, en er is erg veel te doen. Dus als je dit leest en bedenkt dat je wel wat uurtjes kunt helpen als vrijwilliger of als bestuurslid (onze bestuursleden zijn ook vrijwilliger) neem dan alsjeblieft contact met ons op. We zijn op zoek naar jou!

Deel dit bericht