Zienswijze en instemming splitsing Vestia

Huurdersraad Vestia heeft haar zienswijze gegeven op de splitsing van Vestia. Die zienswijze is ook voor Huurdersraad Stedelink en Stedelink nog steeds van belang. Vandaar dat je hem hieronder kunt lezen. 

Archief | Zienswijze en instemming splitsing Vestia

Gepost op 21 juli 2022 te 12:37.

De Huurdersraad heeft de plannen ontvangen die Vestia deze zomer indient om toestemming te krijgen voor het splitsen. In aanloop hiernaartoe is er veel afstemming geweest tussen de Huurdersraad en Vestia. Vervolgens heeft de Huurdersraad een zienswijze (advies) erover uitgebracht. De toezichthouder neemt die zienswijze mee in het besluit om toestemming te geven. De Huurdersraad heeft ingestemd met de splitsing.

Wel heeft ze geadviseerd dat de nieuwe woningcorporaties met de nieuwe huurdersorganisaties vanaf 1 januari 2023 nauw gaan samenwerken en dat hun adviezen en de adviezen die de Huurdersraad al in de zienswijze heeft opgenomen opgevolgd gaan worden.

Lees hier de zienswijze. [Hierin zijn de hyperlinks aangepast voor Huurdersraad Stedelink (juli 2023).]

 

Deel dit bericht